نوشته شده توسط : ریحان زاده

 كند شدن كامپيوتر ها يكي از مشكلات رايج كاربرانه كه گاهي باعث ميشه براي انجام يك كار ساده وقت زيادي از اونها گرفته بشه. اين روزا همه دوست دارن كه در سريع ترين زمان ممكن بتونن كارهاشون رو با رايانه انجام بدن. بالا رفتن هر روزه سرعت پردازنده ها- كه نقش اصلي رو در انجام كارها دارن- هم، به كمك كاربرا مي ياد. ولي واقعا چرا رايانه ها كند مي شن ؟

كند شدن رايانه ها دلايل زيادي داره. از مشكلات پيچيده قطعات سخت افزاري، تا مشكلاتي كه نرم افزار ها براي سيستم ايجاد مي كنن. خيلي وقت ها شما سخت افزار مناسبي داريد، ولي باز هم از سرعت سيستمتون راضي نيستيد. قصدمون بر اینه که عوامل مختلفي كه باعث كند شدن رايانه ها ميشه رو بررسي مي كنيم. در این برنامه به سراغ عوامل سخت افزاري مي ريم.

حداقل شرايط لازم براي اينكه سخت افزارها بتونن خوب كار كنن، اينه كه در دماي مناسبي قرار گرفته باشن و دوم اينكه گرد و غبار روي اونها نباشه. وقتي كه از دماي مناسب براي كار سخت افزار ها صحبت مي كنيم فقط منظورمون دماي اتاق يا محل استفاده از رايانه ها نيست، بلكه علاوه بر اون، فنهايي كه بر روي بعضي از قطعات وجود داره هم، بايد خوب كار كنن تا دماي اون قطعات بالا نره.

اگر نگاهي به داخل كيس رايانتون بندازيد احتمالا سه فن رو مي بينيد. يكي براي پردازنده، يكي كارت گرافيك و يكي هم براي خود كيس. البته در داخل پاور يا منبع تغذيه هم فن وجود داره. پس اگر زماني احساس كرديد كه رايانه شما كند شده، خوبه در ابتدا نگاهي به داخل كيس رايانتون بندازيد و ببينيد كه اين فنها به طور منظم كار مي كنند يا نه. يا اگر ديديد كه روي قطعات داخل كيس گرد و غبار نشسته سعي كنيد با دمنده هاي هوا، اونها رو پاك كنيد. گاهي اوقات روغن كاري فن ها هم مي تونه به بهتر كار كردن اونها كمك كنه.



:: بازدید از این مطلب : 162
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : پنج شنبه 22 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحان زاده

 اینترنت فضای بزرگی است. واقعا بزرگ. اگر حدود یک میلیارد صفحه اینترنتی آماده و هزاران صفحه ای که روزانه ساخته می شود را در نظر بگیریم، می توان گفت سایت‌های زیادی در اینترنت هستند که محتواهای بسیار جالبی دارند. با وجود این جریان عظیم اطلاعات رسانه‌ای که هر روز در فضای وب تولید می شود، اینکه بتوانید درباره موضوع مورد علاقه خود اطلاعاتتان را به روز نگه دارید بسیار مشکل است. اما چگونه می توان این مشکل را حل کرد؟ پاسخ واقعا ساده است. باید یاد بگیرید ازReally Simple Syndication به طور خلاصه RSS -برقراری ارتباط های بسیار ساده – استفاده کنید. در اینجا با زبان ساده نحوه استفاده از RSS را به شما توضیح می‌دهیم.

RSS چیست؟
RSS  در واقع یک سیستم اطلاع رسانی است که به شما نشان می‌دهید سایتهای مورد علاقه تان با چه مطالبی به روز شده است. این سیستم به شما محتوای سایتهای مورد علاقه تان را بدون اینکه مجبور باشید به خود سایت سربزنید و هر روز مطالب آن را چک کنید به درون کامپیوترتان می آورد. اینترنت خیلی شبیه تلویزیون است با این تفاوت که در اینجا بی‌نهایت کانال مختلف وجود دارد با کلی برنامه و شما به جای اینکه مجبور باشید ساعتها از این کانال به آن کانال بروید فقط کافی است از خبرخوان RSS استفاده کنید و تمام مطالب را تنها در عرض یک دقیقه و در فرمتی بسیار ساده مشاهده کنید.
RSS چگونه کار می کند؟
 تمام چیزهایی که نیاز دارید یک خط اینترنت و نرم افزاری است که خبرخوان RSS نامیده می شود. خبرخوان RSS که به آن فید ریدر هم می گویند، برنامه ای است که در پس زمینه اجرا می شود و همیشه منتظر است ببیند که سایت مورد علاقه شما چه محتوای جدیدی را به روزمی کند. هر مطلب تازه ای که در این سایت بالا برود بلافاصله وارد فید ریدر شما می شود. به طور معمول خبر خوان ها دو مدل هستند یا مبتنی بر وب اند و یا مبتنی بر دسکتاب. هم چنین افزونه ها و برنامه های زیادی هم وجود دارند که همین قابلیت RSSخوان را به مروگر یا سرویس ای میل شما اضافه می کنند. از زمانی که فید را را نصب کردید می توانید شروع کنید.
چگونه از RSS استقاده کنیم؟
فید ریدرهای گونانی با اینترفیس های متفاوت و ویژگی های جالب فروان وجود دارد هر کدام را دوست دارید انتخاب کرده و با آن شروع کنید. وقتی که خبرخوان خود را نصب کردید می توان با عضو شدن در سایت‌های مورد علاقه تان شروع کنید. حتما می دانید که اگر سایتی اشتراک RSS داشته باشد از یک آیکن نارنجی استفاده می کند. امروزه به سختی می توان وب سایتی را پیدا کرد که از RSS پشتیبانی نکند.
توصیه‌های RSS ای
اگر شما از گوگل ریدر استفاده می کنید، افزونه های زیادی وجود دارد که می تواند این قابلیت را به مرورگر شما اضافه کند.کاربران گوگل کروم، علاقه مندان فایر فاکس می توانند از این افزونه استفاده کنند و حتی کابران اینترنت اکسپلورر می‌توانند از آن را نصب کرده و با یک کلید به وب سایت‌هایشان متصل شوند.
برای حرفه‌ای‌ها
RSS به جز خواندن خبرها و پیداکردن موسیقی ها و فیلم ها کاربردهای دیگری هم دارد. سایتهای مانند Craigslist وeBay از اشتراکاتRSS   برای سرویس ها و آیتم های خاصی پشتیبانی می کنند.حتی اگر به دنبال یخچال، شغل، یا آپارتمان می‌گردید فقط کافی است آن را در قسمت جست و جوی واژه ها تایپ کرده و به سمت پایین صفحه اسکرول کنید. درست سمت راست پایین صفحه، دکمه ای قرار دارد که به شما اجازه می دهد در این تبلیغات دسته بندی شده مشترک شوید و هر وقت پست جدیدی چاپ شود به شما هشدار می دهد.
به طور مختصر RSS روشی بسیار سودمند برای سازماندهی و جمع بندی کردن وب با کارایی و سهولت بیشتر است. اگر بیشتر مطالعات خود را از طریق اینترنت انجام می دهید داشتن یک RSS  خوان خوب برای شما بسیار ضروری است.



:: بازدید از این مطلب : 210
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحان زاده

 مطمئنا شما هم تا حالا صحبت‌های زیادی در مورد مضرات استفاده از تلفن همراه شنیدید. مطالبی که تازگیا توسط رسانه‌ها و محققین زیر ذره‌بین قرار گرفته البته عده زیادی از مخالفان استفاده از تلفن همراه اعتقاد دارن که مضرات استفاده از گوشی مثل استفاده از سیگار که سالها کتمان می‌شد تنها و تنها به دلایل تجاری مورد تردید قرار میَ‌گیره. این قسمت از به‌روز می‌خایم نگاهی بندازیم به کل ماجرا و صحبتی درباره اون کنیم.

 

سال 1984 سال پیدایش تلفن‌همراه در جهان بود و در واقع اینکه بتونید به هر کس که دوست دارید در هر زمان دسترسی داشته باشید از سال‌ها پیش یکی از  رویاهای دیرین انسان بوده. اما گاهی اوقات وقتی نتایج تحقیقات در خصوص مضرات تلفن همراه به چشم‌مون می‌خوره، روی ارزش این رویا تردید می‌کنیم.

 

مخالفای استفاده از تلفن همراه مضرات زیادی رو برای این همراه این روزهای انسان نام می‌برن. این مخالفا که در میون اونا نام بسیاری از دانشمندان و محققان به چشم می‌خوره تمام این تقصیرا رو گردن اشعه ساطع شده از تلفن همراه در هنگام استفاده می‌اندازن. بهتره بدونید که میزان این امواج با مقیاسی موسوم به اس.ای.آر اندازه‌گیری می‌شه.

بنابر این نظریه، مقداری از امواج رادیویی که توسط گوشی‌های تلفن همراه ساطع می‌شن جذب بدن انسان می‌شن. مخالفای استفاده از تلفن همراه عقیده دارن که اثرات این اشعه‌ها می‌تونه به چندین مورد مختلف دسته‌بندی بشه و مهمترین اونا تاثیر روی غشاهای سلولی انسان، تاثیر روی رفتارهای شنیداری انسان، قدرت یادگیری و حافظه، DNA و به وجود اومدن مواردی مثل تومور مغزی و در نهایت بیماریه.

البته از همون ابتدای قرن بیستم و همزمان با افزایش استفاده از تلفن‌همراه در بین مردم، در سال 2002 یکسری از شرکت‌ها که البته سهم شرکت‌های سازنده تلفن همراه هم در میون اونا حائز اهمیت بود، شروع به تحقیق و بررسی روی اثرات امواج رادیویی، تا 10برابر قوی‌تر از امواج رادیویی تلفن‌همراه روی سلول‌ها و ژن‌ها کردند.



:: بازدید از این مطلب : 194
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 14 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحان زاده

 فلش رو قبل از safe کردن جدا نکنید! این جمله برای کاربران کامپیوتر خیلی آشناس و اگه زیاد با فلش سر و کار داشته باشین هر روز این حرف رو میشنوین. اما این safely remove دقیقاً چیه؟ وقتی ما این کار رو انجام می دیم چه فرایندی انجام میشه که ضریب ایمنی اطلاعات و عمر فلش رو بیشتر می کنه؟

 

هر وسیله ذخیره ساز با استفاده از یک فایل‌سیستم، اطلاعاتو روی خودش ذخیره می کنه و هر کدوم از این فایل سیستم ها استاندارهای خاص خودشون رو دارن، اما بیشتر حافظه های USB از استانداردهای فایل سیستم قدیمی FAT استفاده می کنن. در این فایل سیستم تا وقتی که سیستم عامل به حافظه دسترسی داشته باشه، عمل نوشتن رو ادامه میده. در نتیجه جدا کردن ناگهانی موجب اختلال در کار و صدمه زدن به حافظه میشه، اما با استفاده از قابلیت safely remove سیستم عامل می تونه دسترسی همه برنامه هایی که با حافظه در ارتباط هستن رو ببنده و با این کار عملیات نوشت رو تموم کنه. البته یادتون باشه با تغییر فایل سیستم میشه صدمات سخت افزاری رو کم کرد. بنابراین در موقع فرمت فلش، از بین گزینه های پیش رو، NTFS گزینه بهتری بهتری به نظر میرسه.

 

در فایل سیستم NTFS داده ها قبل از قرار گرفتن روی محل خودشون، توی یک بخش به صورت موقت ذخیره میشن و بعد به محل مورد نظر منتقل می شن. در صورتی که فرایند انتقال داده ها به محل اصلی تکمیل نشده باشه، جدا کردن ناگهانی فلش می تونه باعث بشه که اطلاعات ناقص ذخیره بشن. البته در ارتباط بعدی فلش، عمل انتقال انجام می شه، اما این امر امنیت داده ها رو به خطر می اندازه.

با وجود مزایای NTFS نسبت به FAT شاید این سؤال مطرح بشه که چرا فلش مموری ها از اول با این فایل سیستم عرضه نمیشن؟ از اون جایی که مجوز انحصاری استفاده از NTFS در اختیار مایکروسافته، تولیدکنندگانی که قصد عرضه محصولاتی با این فایل سیستم رو داشته باشن، باید مبلغی بابت حق مجوز به این شرکت بدن، اما استفاده از FAT رایگانه و هزینه ای نداره، به همین خاطر بیشتر از این فایل سیستم استفاده میشه.

فایل سیستم های دیگه ای هم هستن که این مشکلات رو ندارن، اما به دلیل اینکه ویندوز از اونا پشتیبانی نمی کنه چندان طرفدار ندارن.



:: بازدید از این مطلب : 176
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 14 تير 1391 | نظرات ()